Det nyper i kinderna

 
Sommarens sallad har överlevt både traktorer, byggställningar, cementtransporter och målarpytsar!
Nu dags för skörd så nästa måltider blir definitivt gröna.
Den stora rönnen i närheten av huset pockar på uppmärksamhet och har förvandlats till en färgsprakande upplevelse. Från grönt, gult, orange till det rödaste röda. Så fint!
Helgens uppdrag var den korta väggen på baksidan av toaletten i vrån intill entren.
Lite besvärligt mätande och trixande (dessutom 2 små fönster) eftersom en hundraårig byggnad intill inte har perfekta mått. Herr P skötte mätandet och tänkandet med precision och noggrannhet. Mycket bra!
Jag fick i uppdrag att fixa mer elkabel eftersom det är många olika verktyg som behöver ström. Lite skruvande för att få kablarna på rätt plats men jag har gjort det förr. Kontrollerat av byggherren och godkänt.
 
Maskiner som behöver ström är (eftersom inte jag vet vad alla heter så har de fått namn som jag begriper) till exempel "storskjutarn" (ett kraftpaket som skjuter spikar hårt!), "lillskjutarn" (avger små stift som knappt syns), "tryckluftspistolen" (perfekt när sågen är full av spån eller husbilen har massor av barr på taket), "längdkapen" (som står inomhus och låter som ett skrikande barn), ett antal skruvdragare som skall laddas.....
I en köp-och-säljgrupp fick jag tag i klinker till hallen och ett annat utrymme till ett bra pris.
12 kvadratmeter för 730 kronor som hade ett inköpsvärde på 4500:-. Billigt, bra och snyggt.